A L’ALTRA BANDA DE L’EAST RIVER – BROOKLYN

Fent honor a la frase “Home to everyone from everywhere“, la multiculturalitat és la bandera de Brooklyn. En les últimes dècades, l’arribada de noves generacions d’artistes, professionals i famílies joves d’altres parts de la ciutat han convertit aquest districte en unes de les zones més interessants de la ciutat de NYC.
Hi ha vida més enllà de Manhattan i aquest cop l’hem trobat als barris de Red Hook, Bushwick, Williamsburg, Brooklyn Heights i Dumbo (Down Under the Manhattan Bridge Overpass). Us comentarem algun detall sobre cadascun d’ells.

Comencem pels dos barris que es troben a l’altra banda del Pont de Brooklyn i el Pont de Manhattan, i que resulten xocants per les seves diferències: DumboBrooklyn Heights.

A l’esquerra ens espera Dumbo. És una zona de magatzems on podem localitzar imatges mítiques, com el carrer empedrat a Washington St. Passejant pels seus carrers ens permetrà identificar localitzacions de pel·lícules i trobarem restaurants, botigues i cafeteries que han anat ocupant vells edificis.

A la dreta, trobem Brooklyn Heights, un dels barris més elegants de la ciutat de NYC i llar d’intelectuals, amb moltes cases de totxana vermella que ofereixen una espectacular vista a qui les habiten del skyline de Manhattan.

Continuem pel barri de Williamsburg, barri hipster per excel·lència. Va atreure una gran part de músics, dissenyadors i artistes tot i que una part d’ells va mudar-se cap al barri de Bushwick, el barri ofereix encara boutiques premium, galeries d’art, bars de còctels i restaurants que no deixen de ser fotografiats pels instragramers a l’avinguda Bedford.

La següent parada la fem al barri de Bushwick, un barri molt estigmatitzat per la violència, la prostitució i les drogues i que gràcies a la migració d’artistes provinents de Williamsburg es va transformar a ser un barri molt creatiu des de ja fa uns quants anys. Trobarem molts locals d’oci i restauració, sales de concerts i exposicions, bars alternatius i podrem contemplar la gran exposició d’art urbà a cada racó del barri gràcies a un grup d’artistes, The Bushwick Collective, que han fet que aquesta zona de la ciutat sigui la capital del “Street Art” .

I hem deixat com a última parada el barri de Red Hook, que ofereix un ritme pausat, amb una aparença ben diferent, com d’un poble de pescadors, amb establiments molt autèntics. com el Sunny’s, local on gaudir de música en viu i que és obert des del 1890. Les vistes de l’Estàtua de la Llibertat des de Red Hook no et deixarà indiferent.

yolanda

Related Posts