Fent Milles pel món …..

Descobrir indrets nous per visitar sempre resulta emocionant. A vegades els descobrim llegint artícles publicats o mentre conversem amb algún amic que ja ha tingut la sort de posar els peus en el destí. Encetem aquest blog de viatges amb el desitg d’acostar-vos a destinacions menys conegudes, menys trepitjades pels turistes però que per algún motiu ens atrauen i desperten en  nosaltres les ganes de viatjar.

 

POSEM CARA A LA GRAN ESFÍNX…

La Gran Esfinx de Giza va ser tallada en un bloc de pedra fa milers d’anys. Representa el cos d’un lleó (simbolitzant el poder d’un guardià) i el cap d’una persona. Amb una alçada de més de 20 m i una longitud de més de 70 m és un dels monuments, juntament amb les piràmides, més visitat i fotografiat en un viatge a la ciutat de El Caire. Encara que inicialment coneixem que vestia un acolorit aspecte, en l’actualitat ja no s’aprecia a penes cap color que no sigui la pròpia tonalitat de la pedra, que es confon i barreja amb el color de la sorra del desert. Un tret que li confereix una imatge especial és que aquest rostre no té nas des de fa molts, molts anys. I encara que s’han dut a terme treballs de restauració, segueix sense ell.

A l’Antic Egipte nomenaven aquestes estàtues reals “Shesep-ankh” (que traduït voldria dir “imatge vivent”) i representaven la idea de força i poder. La paraula “esfinx” deriva del grec “Sfinx”.

Es troba al peu d’un camí cerimonial que la uneix amb la segona piràmide , la del faraó Khefren, fill de Kheops. Durant molts anys han existit dues teories sobre la cara de l’esfinx. Alguns historiadors i arqueòlegs creien que es tractava del rostre del faraó Khefren, per a qui es va construir la segona piràmide del complex i que aquesta decisió la va prendre per a reflectir el seu “ego”, per a ser aquí fins a la eternitat. 

L’altra teoria apuntava que el rostre es corresponia al del faraó Kheops, qui a la vegada, va ser enterrat en la primera piràmide del complex i que Khefren, el seu fill, l’havia encarregat esculpir en honor al seu pare.

No obstant això, després de dur a terme diversos estudis realitzats amb tecnologia digital, sobreposant la cara de la esfinx (d’un tamany d’uns 4 m d’amplada) sobre els rostres dels dos faraons, tot sembla apuntar que el rostre de la esfinx té major concordança amb el rostre del faraó Khefren. Aconseguir representar el rostre del faraó Kheops sobre la esfinx no va resultar una tasca fàcil. Es va haver d’obtenir realitzant l’escaneig del rostre d’una petita figura d’ivori, de cos complet i de tot just 7 cm d’alçada, que és l’única figura que es conserva d’aquest faraó i que es troba en el Museu Egipci a El Caire.

 

A L’ALTRA BANDA DE L’EAST RIVER – BROOKLYN

Fent honor a la frase “Home to everyone from everywhere“, la multiculturalitat és la bandera de Brooklyn. En les últimes dècades, l’arribada de noves generacions d’artistes, professionals i famílies joves d’altres parts de la ciutat han convertit aquest districte en unes de les zones més interessants de la ciutat de NYC.
Hi ha vida més enllà de Manhattan i aquest cop l’hem trobat als barris de Red Hook, Bushwick, Williamsburg, Brooklyn Heights i Dumbo (Down Under the Manhattan Bridge Overpass). Us comentarem algun detall sobre cadascun d’ells.

Comencem pels dos barris que es troben a l’altra banda del Pont de Brooklyn i el Pont de Manhattan, i que resulten xocants per les seves diferències: DumboBrooklyn Heights.

A l’esquerra ens espera Dumbo. És una zona de magatzems on podem localitzar imatges mítiques, com el carrer empedrat a Washington St. Passejant pels seus carrers ens permetrà identificar localitzacions de pel·lícules i trobarem restaurants, botigues i cafeteries que han anat ocupant vells edificis.

A la dreta, trobem Brooklyn Heights, un dels barris més elegants de la ciutat de NYC i llar d’intelectuals, amb moltes cases de totxana vermella que ofereixen una espectacular vista a qui les habiten del skyline de Manhattan.

Continuem pel barri de Williamsburg, barri hipster per excel·lència. Va atreure una gran part de músics, dissenyadors i artistes tot i que una part d’ells va mudar-se cap al barri de Bushwick, el barri ofereix encara boutiques premium, galeries d’art, bars de còctels i restaurants que no deixen de ser fotografiats pels instragramers a l’avinguda Bedford.

La següent parada la fem al barri de Bushwick, un barri molt estigmatitzat per la violència, la prostitució i les drogues i que gràcies a la migració d’artistes provinents de Williamsburg es va transformar a ser un barri molt creatiu des de ja fa uns quants anys. Trobarem molts locals d’oci i restauració, sales de concerts i exposicions, bars alternatius i podrem contemplar la gran exposició d’art urbà a cada racó del barri gràcies a un grup d’artistes, The Bushwick Collective, que han fet que aquesta zona de la ciutat sigui la capital del “Street Art” .

I hem deixat com a última parada el barri de Red Hook, que ofereix un ritme pausat, amb una aparença ben diferent, com d’un poble de pescadors, amb establiments molt autèntics. com el Sunny’s, local on gaudir de música en viu i que és obert des del 1890. Les vistes de l’Estàtua de la Llibertat des de Red Hook no et deixarà indiferent.

 

 

ILLA DE MÀFIA

Moltes vegades quan els clients ens demanen realitzar un safari per Tanzània, volen complementar aquest viatge fent un trekking pel Kilimanjaro o bé relaxant-se a la vora del mar….
Avui us parlarem de l’Illa de Màfia que juntament amb les illes de Pemba i Unguja formen part de l’arxipèlag de Zanzibar, l’illa més coneguda pels turistes.

L‘Illa de Màfia ha canviat molt poc des dels temps antics i manté la seva cultura tradicional. Va ser un centre comercial important durant els segles XI – XIII. Podem visitar llocs arqueològics, històrics, conèixer els seus habitants (pescadors, mariners, agricultors i artesans), visitar les plantacions de cocos… S’està realitzant un bon treball per part de l’associació de turisme comunitari per preservar aquesta individualitat que li dona personalitat.

És una bona destinació pels amants de la immersió i del snoerkel per la quantitat de peixos de colors i la seva barrera de corall verge. Una de les activitats que podem realitzar és un passeig amb les seves barques tradicionals al costat de pescadors locals.

Els amants de l’observació d’aus podràn contemplar espècies diferents d’aus marines, ben diferents a les aus que hauràn contemplat prèviament en les visites als parcs del continent.

A l’Illa de Màfia també gaudirem de paisatges ben contrastats. La vegetació és exuberant, amb una variació d’espècies forestals que van des dels manglars, palmeres als boscos de colors. Les seves platges de sorra blanca són  d’una bellesa extrema, sense aglomeracions de turistes i les propostes d’allotjament van des d’hotels de més luxe a petits hotels on rebereu un tracte molt familiar, perquè descanseu i us relaxeu a prop del mar.

Combinar aquesta illa després d’haver realitzat un safari per Tanzània ben segur que serà finalitzar les vostres vacances o el vostre viatge de nuvis en un entorn que us captivarà i farà que la vostra experiència sigui diferent a les que altres amics o coneguts hagin realitzat.

Si voleu conèixer aquest destí, no dubteu en contactar-nos i us prepararem una proposta a mida 🙂

 

fentmillesFent Milles pel món …..

Related Posts